Oblíbené příspěvky

čtvrtek 6. září 2018

SRPNOVÉ NOVINKY


Srpen byl ve znamení dovolených, letních festivalů i narozeninových oslav a času na čtení bylo tak málo. Nicméně to nám nezabránilo si udělat radost a pořídit si pár nových kousků do knihovniček, převážně těch virtuálních.

Kniha, na kterou jsme se nejvíce těšily a která už na Slovensku vyšla před několika měsíci, Námi to končí, je dalším románem americké spisovatelky Coleen Hoover. 
Vydalo ji nakladatelství Yoli a jak již recenze napovídají, je na co se těšit! Námi to končí vypráví příběh dívky Lily, která to v životě neměla jednoduché. 
A nebude to mít jednoduché, ani když jí do života vstoupí mladý neurochirurg a ani stará láska. Jak se s tím asi vypořádá?



Další knihou, kterou jsme si pořídily, je Jednosměrná jízdenka. Jde o knihu, která se řadí mezi detektivky a mě jednoznačně zaujala svou anotací. 

Vydalo ji nakladatelství Ikar a ačkoliv hodnocení nehovoří zrovna ve prospěch této knihy, rády si ji přečteme.







Den, kdy jsem tě ztratila (v SK Lavína) mě pro změnu zaujala svou obálkou. Příběh řeší tragickou událost a rodinné tajemství. Knihu rovněž vydalo nakladatelství Ikar.

Co se týče autorky, ta byla pro mne velkou neznámou, i když vy možná budete znát její prvotinu Ty já a ti druzí.


Tato kniha vyšla v roce 2016, ale tak dobré recenze jako tahle novinka nezaznamenala.





Devátý hrob je severská detektivkou a zároveň druhou knihou Stefana Anhema. První knihou byla Oběť bez tváře, která se rovněž řadí mezi 
světové bestsellery.










Sen si vybírá snílka, nikdy naopak… Kniha Snílek neznámý je prvním dílem série z pera americké autorky Laini Taylor. Nejsme úplně fanoušci fantasy, ale neobvyklý příběh v kombinaci s krásnou obálkou, tomu se jen těžko odolává.







Knihou opředenou tajemstvím, nemocí, ale i láskou je Léto divokých květin od nakladatelství Moba. Autorkou je německá spisovatelka Kathryn Taylor, od níž můžete znát např. sérii Barvy lásky nebo Panství Daringham Hall.













Tak to by bylo z našich úlovků za srpen vše. Uvidíme, co nám nabídne měsíc září.  A co vy? Zaujala Vás nějaká kniha od nás? Nebo jakými skvosty se můžete pochlubit vy? J

8 komentářů:

  1. Snílen neznámy vyzerá naozaj skvele :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Za mě rozhodně Jednosměrná jízdenka a Devátý hrob.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj :-) Našla som si na blogu komentár ohľadom spriatelia, rada si vás pridám medzi obľúbené stránky a mrknem na články. Vaša stránka vyzerá dobre a pútavo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme, budeme moc rády. A rády k tobě také zavítáme :-)

      Vymazat
  4. Zaujal mě Devátý hrob a Snílek, ale u toho Snílka si teď nejsem jistá jestli se do něho pustím, když většina lidí říká, že do 200 stran je to nuda. :/ :D tak uvidím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, ale třeba nám to vynahradí skvělý závěr ;-)

      Vymazat