Oblíbené příspěvky

pondělí 1. října 2018

NOVINKY ZA ZÁŘÍ


To nám to letí, už je konec září a tedy i čas na nové knižní přírůstky za proběhlý měsíc. A že se nám toho zase nasbíralo. ☺️Největších hromádek jsme docílily knihami z akce Black Friday knihkupectví Luxor, ale o těch se příliš rozepisovat nebudeme, protože to nejsou novinky, které byste si neměli nechat ujít. Dnes se budeme věnovat právě tomu, co nás v září nejvíce zaujalo. A co zaujalo v září Vás? 

Mlhy Serengeti, je novinkou nakladatelství Moba a dostaly jsme ji k recenzi. Jedná se o dobrodružný román americké spisovatelky Leylah Attar, od které již můžete znát knihu Papírová labuť, která vyšla v ČR v minulém roce. 







Mlhy Serengeti vypráví příběh dvou lidí z různých koutů země, které ale spojí stejná tragická událost, a která již navždy změní jejich pohled na svět i budoucí životy.



Není úniku je první do češtiny přeloženou knihou amerického spisovatele Taylora Adamse. Vydal ji Knižní klub a recenze napovídají, že by mohla stát za to. Tento thriller byl přeložen do 24 světových jazyků a slibuje šokující zvraty, výborně propracované postavy a nečekané zápletky. Tak se necháme překvapit








Horečka je románem jihoafrického spisovatele Deona Mayera a vydalo jej nakladatelství Moba. Tento spisovatel nás dosud míjel. Nyní přichází se silným příběhem o lásce, o zradě a o přežití ve světě zdevastovaném smrtelným virem.


Jelikož je potřeba dát šanci i českým autorům, vybraly jsme knihu Sběratel sněhu. Dalším kritériem je i zdánlivá podobnost se Slepou mapou Aleny Mornštajnové.  
I zde se objevují tři generace a tři časové linie, a tak jsme zvědavé, jak to dopadne v mužském podání.









Přerostlá lolitka je další knihou z českého zastoupení spisovatelů a opět se jedná o recenzní výtisk od nakladatelství Moba. Autorkou je Inna Rottová, která v letošním roce zemřela. Kniha se skládá ze sedmi povídek s ženami v hlavních rolích a má velmi hezkou obálku.











Tatérka je prvotinou skotské autorky Alison Belsham, která s námětem této knihy vyhrála v roce 2016 první místo v soutěži pořádané během skotského festivalu detektivek Bloody Scotland. Námět jí brzy vynesl smlouvu a světový bestseller je na světě. A pokud je hlavním záporákem sériový vrah, který zaživa vyřezává umělecká díla z těl svých obětí, nemůže nám tato kniha uniknout.








Fobie je dalším z thrillerů německého autora Wolfa Dorna. Možná od něj znáte Mrazivé ticho, Spouštěče nebo Temné šílenství. Nyní přichází s novinkou, kterou u nás vydal knižní klub. Představte si, že se probudíte uprostřed noci a tam je neznámý muž, který tvrdí, že je váš manžel…. A to už stojí za přečtení, ne? J


1 komentář:

  1. Moc pěkné přírůstky, hned několik bych jich také brala :) Není úniku jsem nedávno četla i recenzovala a knížka se mi hodně líbila, i když už jsem na ni četla i vlažné komentáře a ne tolik opěvné.
    Jestli budete chtít, tak mrkněte na můj blog http://zaostrenonaknihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat