Oblíbené příspěvky

neděle 4. listopadu 2018

NOVINKY ZA ŘÍJEN


Říjen byl ve znamení časového presu a utekl tak rychle, že jsme sotva stačily postřehnout, že už je listopad a je tedy potřeba shrnout, co jsme si za uplynulý měsíc pořídily i když ve čtení jsme trošku pokulhávaly 😏


Nakladatelství Moba nám zaslalo dva recenzní výtisky. Prvním z nich je Horečka autora Deona Meyera. Jedná se o román odehrávající se v Africe po tom, co otec a syn jako jedni z mála přežili smrtící epidemii horečky. 


Společně se rozhodnou začít od začátku a vybudovat novou komunitu, do které budou přibírat lidi, kteří rovněž přišli o rodiny a domov. Kniha je obsáhlejší a už teď mohu prozradit, že se velmi dobře čte a brzy se můžete těšit na recenzi.


Druhou knihou a také románem od nakladatelství Moba je Chlapec v Parku. Autorem je britský autor A. J. Grayson. Vypráví příběh samotářského prodavače a příležitostného básníka, který každý den chodívá do stejného parku. Zde také potkává malého chlapce, který mu nevratně změní život.


Knihu, kterou jsme nutně potřebovaly přidat do sbírky k autorům Lars Kepler je severská detektivka Lazar
Opět se můžeme těšit na komisaře Joonu Linu a věřím, že ani tentokrát nás nezklame a zase se dočkáme geniálního rozuzlení.
 







Výborně hodnoceným thrillerem je bestseller Na okraji. Kniha se odehrává ve Švédsku, odkud zmizí sedmnáctiletá dívka. Autorkou je Lina Bengtsdotter, která v roce 2017 právě za tuto knihu za nejlepší debut na festivalu švédské krimi Crimetime Specsavers Award 2017.








V říjnu se nám do rukou dostalo další pokračování série David Raker od Tima Weavera. Tentokrát nese název Ztracený. Je sedmým u nás vydaným dílem, nicméně v originále byl vydán již v roce 2012 jako třetí kniha v pořadí, což dodnes nedokážeme pochopit.


Velmi zajímavým thrillerem je kniha Vždycky je to manžel s podtitulem Pokud to není nejlepší kamarádka. Už název si se čtenářem pohrává a autorka Michele Campbell v knize sleduje historii jednoho neobvyklého přátelství, ve kterém se snoubí láska s nenávistí.





A máme tady také nového Stephana Kinga. Jedná se o knihu Růženky a Stephan ji napsal společně se svým synem Owenem. Děj se odehrává v zákoutí Apalačských hor a recenze napovídají, že se sice nejedná o Kingovu nejlepší knihu, ale minimálně první polovina za to stojí, tak se necháme překvapit.


Tak tohle byl výběr knih, které nás v říjnu zaujaly a které jsme si pořídily. Budeme rády, když nám do komentářů napíšete, zda už jste některou četli, popřípadě nám dáte tip na nějakou úplně jinou J




1 komentář:

  1. Ten, kto dnes číta toto svedectvo, by mal osláviť so mnou a mojou rodinou, pretože to všetko začalo ako vtip pre niektorých ľudí a iní hovorili, že to nie je možné. Volám sa Juraj Kamensky a som z Bratislavy, ale s manželkou sa sťahujem do Chicaga. Som šťastne ženatý s dvoma deťmi a krásnou ženou. Niečo hrozné sa stalo mojej rodine, stratil som prácu a moja žena opustila dom, pretože som sa nemohla starať o seba a o potreby rodiny. a jej deti v tomto konkrétnom okamihu. Podarilo sa mi deväť rokov, žiadna žena, ktorá by ma podporovala, aby som sa o deti starala. Snažím sa poslať testovaciu správu mojej žene, ale ona blokovať ma z rozprávania s ňou sa snažím hovoriť so svojím priateľom a jej rodinnými príslušníkmi, ale stále viem, že by mi mohol pomôcť a ja som bol podanie žiadosti neskôr toľko spoločnosti, ale stále to urobili Nevolajte ma, kým neprišiel verný deň, že nikdy nezabudnem v mojom živote. Keď som sa stretol so starým priateľom môjho, ktorému som vysvetlil všetky moje ťažkosti a povedal mi o skvelom mužovi, ktorý mu pomohol získať dobrú prácu v Coca cola spoločnosť a on mi povedal, že jeho kúzlo koliesko, ale ja som človek, ktorý nikdy neverí v kolieskach kúzla, ale ja som sa rozhodol dať mu vyskúšať a jeho meno je Drosagiede on ma poučil a ukázal mi, čo mám robiť v týchto troch dňoch obed spell.I sledovať všetky pokyny a robiť to, čo ma požiadal, aby som sa dobre. uistil sa, že všetko šlo dobre a moja žena ma opäť uvidí po skvelej práci Drosagiede. Moja žena mi zavolala s nevedomým číslom a ospravedlnila sa mi a povedala mi, že mi naozaj chýba a naše deti a moja žena sa vracajú domov.a po dvoch dňoch Spoločnosť, ktorej som poslala svoj uznávací list, teraz som manažérom spoločnosť Paragon tu v USA. Odporúčam vám, ak máte nejaké problémy, pošlite správu na tento e-mail: {doctorosagiede75@gmail.com} alebo čo mu dáte na +2349014523836 a dostanete najlepší výsledok. Vezmite veci za samozrejmosť a bude vám odobraté. Prajem Vám to najlepšie.

    OdpovědětVymazat